Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2020 22:33 - Истинският нацист
Автор: luxlucet Категория: История   
Прочетен: 465 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 05.07.2020 21:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Източник: https://illuminationis.com

Най-забележителната черта на “свещените” текстове е, че в тях моралът и истината не съществуват. Успехът им се дължи изцяло на способността им да контролират хората – не частично, а абсолютно. Те са конструирани така, че да представляват конкретен тест, който веднъж “преминат успешно”, означава, че ще приемете всичко написано, без значение колко е откачено, ирационално или извратено. Може да се каже, че този тест е като известният “скок на вяра” на Киркегор. Веднъж направили скока, който “свещеният текст” е приготвил, се приземявате в свят, в който разумът и логиката ги няма, и в който всичко, което съществува, е тотално лишено от мисъл подчинение.

 

* * *

 

Тестът, който аврамизмът предоставя, разбира се, е този, представен на самия Авраам. Всеки път, когато бъде споменат, здравомислещите хора се чудят, защо някой би го приел.

Тестът е описан в първите страници от библията. Не би имало смисъл да е в края й. Бихте приели съдържанието на текста само ако сте взели същото решение, което е взел и Авраам.

Нека го разгледаме отново:

Вие сте баща на име Авраам.

Имате млад и невинен син, който се казва Исак (или Измаил, ако сте мюсюлманин).

Един глас в главата ви нарежда да убиете сина си.

Не е дадена причина. Не питате защо трябва да го направите.

Без въпроси се съгласявате и се приготвяте за задачата. Докато се готвите да заколите сина си, напълно отдадени на задачата си, гласът Ви казва, че сте преминали успешно теста.

Та…какъв беше тестът? Беше ли тест за моралност, за добродетели, за добро или зло, за защита на сина Ви, за саможертва, за героизъм, за разум, логика, опълчване срещу тиранията, отказ да извършите нещо лошо? Не, нищо от изброените неща. Тестът е за едно единствено нещо – АБСОЛЮТНО ПОДЧИНЕНИЕ.

Всеки, изправен пред такъв тест, има само два избора: да се подчини или да откаже. Запомнете, че в нито един момент не е направен и опит да се даде разумно обяснение за постъпката. Това е просто заповед и нищо повече.

Тестът не може да е по-ясен. Ще се подчиниш ли без да задаваш въпроси? Ще убиеш ли собствения си син без да задаваш въпроси? Ще направиш ли всичко, което твоят “Бог” (гласът в главата ти) заповядва?

Каква е била защитата на нацистите в Нюрнберг? – “Само изпълнявахме заповеди.”
Каква е защитата на Авраам? – “Изпълнявах заповед.”

И за нацистите, и за аврамистите тестът е идентичен: ще се подчините ли на заповеди отгоре, без значение какви са?

Можете да сте аврамист само ако декларирате, че ще се подчинявате на заповеди и няма да задавате въпрос, като нацистите в Нюрнберг. Това прави и Авраам. С това и се съгласявате “със сърце и душа”, ако влезете в ролята на Авраам. Не можете да сте последовател на юдаизма, християнството или исляма, докато не сте в неговата роля.

Единствената по-екстремна версия на тази история би била тази, в която на Авраам му е заповядано да се самоубие, но това това би било доста самоограничаващо, разбира се. И все пак с ислямските атентатори-самоубийци виждаме, че желанието да отнемеш собствения си живот, за да служиш на “Бог” е едно естествено следствие от аврамизма. Ако “Бог” беше накарал Авраам да се самоубие, бихме ли се съмнявали, че щеше да се съгласи, така, както и атентаторите в наши дни искат да станат мъченици?

Отново трябва да повторим, че в аврамическия тест няма никаква сложност. Той е само един въпрос с отговор “да” или “не” по отношение на това, дали сте абсолютно покорни (роб/послушен) или не. Една доминантна личност би казала на такъв “Бог” да се разкара. Подчинените няма да го направят, защото ОБИЧАТ да им бъдат давани заповеди.

Авраам се подчинява, защото иска, защото това му дава удовлетворение. Обича идеята, че неговият господар му е заповядал немислимото. Как по-добре Авраам да докаже перфектната си покорност, ако не като изпълни най-немислимият акт?

Аврамистите са толкова глупави, че дори не се притесняват, че два от техните “свещени текстове” (тората и корана) представят две съвсем различни версии на този тест. В ислямската версия Измаил замества Исак, а освен тях присъстват Хагар и Шейтан. Как е възможно за “безпогрешното божие слово” да бъде невярно? Ясно е, че или тората, или корана, или и двете са погрешни. Разбира се, това не е никакъв проблем за хората, които робски се подчиняват на “Бог”, както прави и Авраам.

Виждате, че веднъж преминали аврамическия тест, съдържанието на никоя от “свещените книги”, колкото и да е извратено и противоречащо си, не представлява проблем. Можете да четете безкраен каталог от ужаси и дори да не се развълнувате. Все пак сте декларирали готовността си да убиете собствения си син без причина, следователно не сте особено критична, мислеща и морална личност, интересуваща се от добро и лошо, нали?

Дефинирате себе си според желанието си да се ПОДЧИНИТЕ, а не да ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС.

 

* * *

 

Ако сте отгледани като християнин, спомняте ли си някога да е било позволено да оспорвате нещата, които са преподавали в часовете по религия? Показван ли е някога целият спорен и труден за вярване материал, който разглеждаме в този сайт? Или всичко е било внимателно подбирано – само най-хубавите редове, най-безвредните части от текста? Били ли сте програмирани с изключително внимание, като едно от кучетата на Павлов? Били ли сте заставени от хората с контрол, да приемете библията, без да задавате въпроси? Кога ви показаха някаква критика срещу християнството? Кога ви разказаха за всички ереси в християнската история, отправили сериозни интелектуални предизвикателства към религията. Чували ли сте някога за гностицизма? Било ли ви е позволено да разисквате същността на Исус или на Светата троица? Било ли ви е разрешено да критикувате Авраам? Или сте били просто една християнска кукла на конци – немислеща и сервилна – перфектният пример за роб?

Всички евреи, християни и мюсюлмани четат съответните “свещени текстове” през розови очила. Всяка страница е “красива”, розова и напудрена. Всяка страница ухае прекрасно и някак си свещено. Болните ужаси, които не-аврамистите виждат страница след страница, са възприети като нежни и божествени.

Тези хора са неспособни да виждат истината. Мозъците им са промити до стряскаща степен. Програмирани са да виждат зверствата като свещени – точно както нацистите са виждали Холокоста. Ако искате да разберете защо нацистите са извършили всичко това, просто трябва да проучите аврамизма. Всички отговори са там. Равините разбират SS по-добре от всеки друг.

Когато един баща е програмиран да убие сина си без да задава въпроси и вижда в това един безкрайно добър акт, кой би се изненадал от лагери на смъртта за хора, които са демонизирани? Ако не се колебаеш да убиеш собствения си син (за когото се предполага, че обичаш), ще си ЖАДЕН да убиеш хората, които активно мразиш.

На нацистите им е било наредено от техния “Бог” (Хитлер) да мразят евреите и да ги избият. Според самия аврамически морален кодекс, те са вършели правилното нещо – безропотно са се подчинявали на своя Бог. Като аврамистите, те не са задавали въпроси, не са разглеждали моралните аспекти, не са се запитали, дали е добро или лошо. Защото нацизмът, като аврамизма, е система за ПОДЧИНЕНИЕ.





Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Да вярваш в който и да било бог
05.07.2020 09:53
е твърде вредно за вашето здраве. Вярващият вреди и на околните, пряко и косвено.
От вярата печелят ХОРА. И то добре! По пътя на елементарната логика: търси този, който извлича изгода от дадена ситуация! В девет от десет случая печелившият е прогнозируем. И той не е бог. Не може да си всемогъщ и всевелик по дефолт и да чакаш да те ЗАОБОЖАВАТ. Можеш просто да щракнеш с пръсти и да си решиш проблема, нали?
Начинът на мислене на автора на текста ми допада. Благодаря за публикацията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: luxlucet
Категория: История
Прочетен: 33829
Постинги: 24
Коментари: 9
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031