Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2020 10:23 - Кои са илюминати?
Автор: luxlucet Категория: История   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Източник: https://illuminationis.com

Произходът на Илюминати идва още от предисторията, но като формална организация, Илюминати водят началото си като мистерийното училище на Питагор в гръцката колония на Кротон в южна Италия. Те просперират известно време, преди да бъдат варварски атакувани от врагове, завиждащи им за тайното им знание. Повечето са убити, включително и Питагор. Оцелелите избягват към Гърция и създават ново училище. За по-голяма сигурност, Илюминати остават в движение и се местят на всеки 10 години из гръцките градове и колонии, както и в териториите, превзети от Александър Велики – Сирия, Египет, Вавилон, Персия, северна Индия и др. Когато изгрява звездата на Рим, се местят там, а после и из провинциите в Римската Империя. Около 200г. се установяват в интелектуалния център на света – Александрия, Египет. Остават там до 415г., когато християните брутално екзекутират техния Велик Магистър Хипатия.

Хипатия е родена в образовано гръцко семейство от Александрия, по времето на Римската Империя и се превръща в известен и уважаван учен. Името й означава “най-висша” или “най-велика” и пасва идеално на една от най-забележителните жени в историята. Често е описвана като първата жена-математик и е преподавала философия и астрономия за напреднали. Приема се, че нейното убийство слага край на периода, познат като Класическа Античност, въпреки че някои посочват като по-добър момент затварянето на Академията на Платон в Атина, по заповед на византийския император Юстиниан през 529г. Тези моменти определено символизират смъртта на великите езически философски и религиозни традиции на Древна Гърция и началото на катастрофалната доминация на християнството през следващите хилядолетия. Изгубеното Хилядолетие, Тъмните Векове… Дори и днес тъмнината все още не е разпръсната. В книгата си за историята на западната философия, Бъртранд Ръсел предоставя следното ужасяващо описание на станалото:

“Св. Кирил, застъпникът на единството, бе човек с фанатичен стремеж. Използваше позицията си на патриарх на Александрия, за да насърчава погроми срещу голямата еврейска колония там. Придоби слава с линчуването на Хипатия, изтъкната дама, която във времена на фанатизъм се придържа към Неоплатоническата философия и се е отдала на математиката. Тя бе съблечена гола, влачена до църквата и нечовешки заколена от ръцете на група варварски християни. Плътта й бе изстъргана от костите със заострени мидени черупки, а останките й – изгорени. (…) От този момент Александрия вече не бе обезпокоявана от философи.”

Както и по времето на Питагор, Великият Магистър не е единственият Илюминатус, който загива. Християните избиват стотици – много от които са най-светлите умове на античния свят, като повечето от техните ценни ръкописи са унищожени заедно с тях.

Оцелелите са се колебаели къде да отидат. Римската Империя се сривала. През 410г. Аларих плячкосва самият Рим. Варварите и християнските екстремисти са навсякъде. Илюминати решават да отидат в отдалечена, добре защитена страна, на ръба на Империята, която са посещавали в древността и където са се били установили, преди да се преместят в Александрия. Тази страна била Британия. Римляните тъкмо се били оттеглили (последното изтегляне е през 407г.) и страната била относително стабилна и цивилизована. Въпреки че имало проблеми с варварите, те не били толкова сериозни, колкото в останалите части на разпадащата се Римска Империя. Освен това, древните британци все още не били победени от християнството и древните езически религии на просветлението, сред които е и Друидизмът, били живи.

Илюминати остават в Британия през следващите няколко столетия и именно това е периодът, в който историческите събития дават основата за бъдещите истории за Артур, Мерлин, Камелот и Рицарите от Кръглата Маса, Изгубената земя и търсенето на Светия Граал (който, разбира се, е езически, а не християнски). Това е историята на последните дни преди големият мрак да ни завладее.

Рицарите от Кръглата Маса, които тръгват на свещена мисия, за да открият Светия Граал, стават модел за бъдещите Рицари Тамплиери – група от святи рицари, действащи под прикритието на християнски военен орден, отдали живота си на свещени задачи. Мерлин, който е друид, става модел за бъдещите алхимици. Камелот става символът за Градът на Бог на Земята, перфектният град-държава, към който човечеството трябва да се стреми. Кръглата Маса става символът на Меритокрацията, триумфираща над привилегироваността. Артур се превръща в символ за лидерите, отдадени на по-висши цели, а не на алчност и собствен интерес, а Изгубената Земя – символ на сатанинският Аврамически свят и варварските орди, наводняващи цяла Европа.

Гностичната религия на Артур се превръща в основа за бъдещата гностична религия на Катарите – “религията на чистите”. Катарските жреци били наричани Perfectii – “перфектните”, т.е. хора, отдадени на това да достигнат до просветление, да станат перфектни – да станат Богове. Жриците били наричани Perfectae. За разлика от християнството, тук жените имали равни права и можели да заемат същите позиции, като мъжете.

Сега вече виждате следите, водещи от Питагор, през Рим, Александрия и стигащи до Артурска Британия, а оттам – до Алхимията, Катарите и Рицарите Тамплиери.

* * *

“Никога не се съмнявайте, че малка група мислещи, ангажирани граждани, може да промени света. Всъщност, само такива хора са го променяли.” – Маргарет Мийд

Способни ли сте да сте част от малка група, която може да промени света? Повечето хора не са способни на това начинание. Те са т.нар. Ignavi (покорните, смирени и страхливи души, които никога няма да се отдадат на някаква кауза), те са т.нар. “последни хора”. Техните имена няма да бъдат запомнени.

Не е необходимо да сте член на Илюминати. Промяната на света принадлежи на всеки. Лидерите се само-определят, само-създават и започват пак сами. Те взимат идеята и започват да я реализират. Нямат нужда от нечие одобрение, помощ или разрешение. Преди всичко, те водят.




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: luxlucet
Категория: История
Прочетен: 34284
Постинги: 24
Коментари: 9
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930